Antal besökare [counter]

Bilvårdstips

 

Här följer några tips hur du sköter din bil på bästa sätt:

 

Om du valt att glansförsegla din bil har du fått med en omgång av nedan nämnda produkter och i annat fall finns de att införskaffa hos autorecond till förmånliga priser. Samtliga produkter är färdiga att användas och behöver inte spädas. Läs anvisningen på respektive produkt.

 

ÄR BILEN GLANSFÖRSEGLAD FÅR LACKEN INTE POLERAS ELLER VAXAS! DEN FÅR HELLER INTE TVÄTTAR DE FÖRSTA 7 DAGARNA. 

 

Avfettning

Börja med att kontrollera om tjärfläckar och smuts finns på bilen. Beroende på på bilens färg kan det ibland vara svårt att se tjärfläckarna. Känn då med fingertopparna istället.  

Hela bilens lackerade ytor samt plast avfettas med fördel med POWER. På gummimattor bör den dock inte användas, gummit kan då torka ut. På gummimattor och fälgar använd istället FORDONSAVFETTNING. Använd rikligt med avfettning och låt verka några minuter innan bilen spolas av helst med högtryckstvätt. Tänk på att inte stå i direkt solljus när du tvättar. Ytan du tvättar får heller inte vara solvarm, låt den stå i skuggan en stund innan man börjar. Bästa effekten på avfettningen får man i varmt klimat. Att tvätta ute på vintern gör altså att avfettningen fungerar sämre.

 

Spola av 

Det är nu mycket viktigt att spola av ordentligt så all smuts försvinner innan svampning med schampo påbörjas. Känn nu med handen om alla tjärfläckar är borta. Om tjärfläckar finns kvar så får man avfetta med POWER ytterligare en gång på dessa ställen. POWER kan appliceras på blöt bil. En något sämre effekt på avfettningen kan upplevas på blöt bil. Använd rikligt med avfettning.

 

Svampa 

Nu när all grov smuts är borta är det dags att svampa bilen. Häll i 2-3 korkar VAXTVÄTT i 10l vatten och svampa över hela bilen. Börja med tak och motorhuv för att sedan arbeta dig neråt på bilen, avsluta med fälgarna. Spola sedan av hela bilen noga igen nerifrån och upp.

 

Torka av 

Till sist bör man skinna bilen torr med ett sämskinn eller microfiberduk för att undvika torkfläckar efter  kalket som finns i vattnet.

 

Sköter man sin bil håller en glansförsegling betydligt längre tid. Det som sliter behandlingen är sol och regn samt inte minst saltet och smutsen på vintern. Tänk också på att borsttvättar sliter onormalt mycket på lackbehandlingen.

 

Lycka till med din bilvård!

 

Har du inte tid att tvätta själv…hitta på något annat medan du lämnar bilen till mig så får du den nytvättad tillbaka.